Musiikki

Musiikki

Musiikki, laulu ovat olleet läsnä aina. Opin puhumaan ja laulamaan samaan aikaan, se oli luonnollista ja itsestään selvää. Olen tehnyt musiikkia jos missä genreissä ja kokoonpanoissa. Lähtien Helsingin Ylioppilasteatterin produktioista (1978-1983) Hysteric Sisters, Näkymätön mies joista jälkimmäinen lienee ensimmäisiä mimmibändejä Suomessa, aina kirkkokonsertteihin asti. Musiikkimaailmaani ovat kuuluneet monet tyylilajit ja klassista laulua olen opiskellut Suomessa ja Tanskassa monilla eri kursseilla. Olen aloittanut muutamiakin instrumentteja työstämään mutta aina on into lopahtanut. Olen yksinkertaisesti todennut, että maailma on täynnä loistavia soittajia, riittää kun laulan. Ukulele tosin on jäänyt ja sitä ihan ok soitan. Ensimmäisen ukuleleni hankin 2002 sairaalaklovneriaa varten, tuolloin soitin oli harvinaisempi instrumentti meillä Suomessa. Nykyään ukulele on super suosittu ja todella monikäyttöinen instrumentti.

Fado

Tutustuin portugalilaiseen fado-musiikkiin livenä 2002 Lissabonissa, tyylilaji kolahti syvälle ja sytytti välittömästi. Lähdin etsimään portugalin kitaran soittajaa ja löysin mainion klassisen kitaran taitajan Marin joka lähti innolla mukaan. Seuraavaksi tuli mukaan haitaristi Marko ja yhtye Tirioni oli koossa. Käännätin portugalilaiset tekstit suomeksi Pekka Posiolla ja tekstien sovitukset teki käsikirjoittaja Sirpa Hyttinen. Muusikot tekivät valtavan työn kun fadot sovitettiin decacordelle (klassinen kitara) ja haitarille. Ensimmänen näytelmällinen versio ”Retorno-Paluu” sai ensi-iltansa Porin Lainsuojattomat festivaaleilla 2005. Jossain vaiheessa mukaan tuli lyömäsoittaja Jussi täydentämään musiikillista maailmaa. Tirioni yhtye on keikkaillut mm. Helsingin Juhlaviikkojen Art goes kapakka festareilla, Sommelo festareilla Kuhmossa ja Inarin Teatteri Savotassa useampana vuotena. Vuonna 2009 ilmestyi levy Retorno-Paluu.

Tämän jälkeen olen tehnyt yhteistyötä haitaristi Merja Ikkelän ja kitaristi Lasse Sakaran kanssa. Bändimme nimi oli Helmivene ja Portugalinsotalaiva ja ohjelmistoon otettiin fadojen lisäksi mukaan argentiinalaisia tangoja ja Merjan sävellyksiä uusin sovituksin.

 

Tilaa levy

Img 4544

Levyn hinta 20€ sis. postikulut.
Levyä voi kuunnella: Youtube – Sirpa Taivainen fado
Maksu tapahtuu tilisiirrolla, lähetämme tiedot sähköpostitse.