Teatteri

Teatteri

Teatteri on ja on ollut elämässäni, aina. Kahdeksan ikäisenä olen ilmoittanut pontevasti, että minusta tulee näyttelijä. Helsingin Työväenopiston teatteriryhmässä 1975 näyttelin Ruman Elsan nimiroolin operettitähti Liisa Tuomen lahjoittamissa upeissa iltapuvuissa, hulppeaa! Helsingin Ylioppilasteatteriin pääsin 1977 ja siitä lähti kipeä syväsukellus teatterin tekemiseen. Teatterikorkeakouluun pääsin 1980 ja niin lähdettiin kulkemaan polkua kohti ammattilaisuutta välillä hyvin terävien kivien päältä ja sivuitse. Paljon on täytynyt ja saanut tehdä ja töitä on riittänyt. Johtuen myös siitä, että olen aktiivinen ja innovatiivinen henkilö joka edelleen toteuttaa omia produktioitaan apurahoilla tai ilman. Olen myös saanut tehdä töitä monissa laitosteattereissa, ryhmissä ja omassa Gorgo teatterissani (1994-2015). TV-sarjat ja kuunnelmat ovat myös sopivasti sivuitse sieputelleet. Arvottomat elokuvassakin sain vierailla Kuopiossa, Siilinjärvellä muutaman ikimuistoisen päivän vuonna 1982. Se kokemus kulkee mukanani aina, rentous ja hauskuus ennen muuta. CV on nähtävillä sivuillani, siellä on yksityiskohtaisempaa selostusta työputkestani.

Festivaalit

Inarin Teatterisavotta, 1991-2008 upeasti järjestetty festivaali jonka henki, äiti ja organisaattori oli teatterisihteeri Anita Kumpulainen. Sain olla mukana lukuisten esitysten ja kokoonpanojen kanssa esiintymässä ja opettamassa. Esiintymispaikkoina olivat mm. kullanhuuhtojien päätösjuhliin puolijoukkueteltassa Lemmenjoella, kodat, erämajat, hotellit, ravintolat, koulut, tunturit jne. Vuonna 1998 olin poissa muiden töiden takia mutta muuten Syksyn Savotta kuului vuoden ehdottomiin tapahtumiin. Sain ihan kunnianimityksen, SavottaLeidi.

Porin Lainsuojattomat: Hienosti järjestetyt festarit joka on edelleen voimissaan! Kaikki toimi ja sujui, aina. Rakastajat teatterin henkilökunnan lisäksi festareita oli tekemässä lukuisia vapaaehtoisia. Porikin tuli tutuksi oikein mukavana kaupunkina. Sielläkin on saanut olla mukana erilaisten Teatteri Gorgon produktioiden kanssa katuteatterista kirkkokonserttiin.” Retorno-Paluu” näytelmällinen fadokonsertti sai siellä ensi esityksensä 7.9.2005.

1980-luku

1990-luku

2000-luku